Sådan ændres adgangskontrollen i 2018

Adgangskontrol har hurtigt udviklet sig i de seneste år, og det ser ikke ud til at bremse ned når som helst snart, takket være den alsidighed, som de nyeste teknologier har. For eksempel udvides Google Wallet ™ og Android Pay ™ med den nyeste tilføjelse til brugen af RFID-teknologi i dagens smartphones ved hjælp af den fælles NFC-teknologiprotokol til Apple Pay®, og udvider dermed adgangen til person- og køretøjskontrol, og systemintegratorer udnytter udstyrets interoperabilitet til at kombinere adgangskontrol med sikker betaling.

Ifølge markedsundersøgelsesfirmaet IHS Markit vil fortsat vækst i adgangskontrol i 2017 også se nye applikationer, der får trækkraft, såsom biometri og mobiloplysninger. Eksempler omfatter adgangskontrolmærker til brug for adgang til cafeterier eller salgsautomater, og selv mobiltelefoner kan give legitimationsoplysninger for sikker adgang eller betaling med NFC-teknologi. Faktisk understøtter alle FEIGs CPR-kortlæsere NFC-teknologi til nem integration med mobilteknologi.

Med en RFID-læser og et kontaktløst betalingsmodul kan RFID, som cVEND, integreres med adgangskontrol i betalte parkeringspladser eller parkeringsgarager for at gøre det lettere at operere gennem interoperabilitet. TIBA Parking har netop gjort det ved hjælp af FEIG-udstyr på en række parkeringspladser til hotel for hurtig og nem, ubemandet indgang og udgang.

Da passive UHF RFID-læsere udvider deres rækkevidde, og tag-omkostningerne falder, bruges teknologien også til at muliggøre adgangskontrol for autoriserede køretøjer. Nu går flere gated communities, pakhuse og kontor parkeringspladser implementere adgangsadministration af køretøjer ved hjælp af RFID-læsere med lang rækkevidde, såsom CREATOR'S CRT-541, som fungerer som et kortlæseradgangskontrolsystem.

Vi har kommet langt fra de dage, hvor sikring af adgang til steder og ting krævede meget tid og arbejdskraft. Med RFIDs lethed og funktionalitet vil adgangskontrollsystemerne fortsætte med at blive bedre i fremtiden ... Og her hos CREATOR vil vi fortsætte med at designe vores RFID-læserprodukter til brug i sikre adgangskontrol-, identifikations- og betalingssystemer.