London lancerer verdens første kontaktløse betalingsordning For gøglere

Her er et offer for den pengeløse samfund du ikke måske har tidligere tænkt på: den ydmyge gade performer. Efter alt, hvis flere af os betaler vores måde med smartphones og kontaktløse kort, hvordan kan vi give småpenge til musikere i metroen? London har én løsning: en ny ordning, der outfits kunstnere med kontaktløs betalingsterminaler.

Projektet blev lanceret denne weekend af byens borgmester, Sadiq Khan, og er et samarbejde med Busk i London (en faglig organisation for buskers) og den svenske betalinger fast iZettle, (som blev købt i denne måned af PayPal for 2,2 milliarder dollars). En sluttet få kunstnere har testet Izettle's kontaktløse læsere på gaderne i de sidste par uger, og Khan siger nu, at ordningen vil blive rullet ud på tværs af Londons 32 bydele.

Charlotte Campbell, en fuldtids gade performer, der var en del af den retssag, fortalte BBC nyheder, den nye tech "havde en betydelig indvirkning på bidrag." Sagde Campbell: "flere mennesker end nogensinde tap-til-donere mens jeg synger, og ofte, når en person gør, en anden følger."

Denlæsereskal sluttes til en smartphone eller tablet, og acceptere betaling af faste beløb (angivet ved de enkelte performer). De arbejder med kontaktløse kort, telefoner og endda smartwatches. Der er ingen detaljer endnu på hvor mange læsere vil blive leveret til Londons gøglere, eller om de vil have til at betale for læserne selv.

Selvom enkeltpersoner konfigurerer nogle gange deres egen kontaktløse betalingssystemer (og i Kina, er det ikke ualmindeligt at se gøglere og tiggere bruge QR-koder til at hverve mobile tips), synes dette at være den første ordning af slagsen med en by myndighed i spidsen.

"Busking hjælper nye kunstnere for at finpudse deres talent og giver dem mulighed for at optræde foran enorme antal mennesker," sagde Khan i en pressemeddelelse. "Jeg er glad for at iZettle har valgt London at lancere denne innovative ordning - at lade kunstnere accepterer donationer ved kortbetaling, samt kontanter. Nu, mere Londonerne vil kunne vise deres support til hovedstadens strålende, talentfulde gadekunstnere."

Selvom gøglere vil være i stand til at tilpasse sig denne ændring, er det også værd at tænke på dem, der ikke vil, som hjemløse. Eksperter siger, at hvis mønter og sedler forsvinder fra byens gader vil det være endnu en anden barriere, der holder den nødlidende ud af samfundet. Hvis du ikke har en bankkonto eller adgang til internettet, hvordan er du formodes at leve i en verden uden kontanter? Det er et spørgsmål, vi har endnu til at besvare.