Videnskaben bag bankernes ATM-lokaliseringsstrategi

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor kiosker i forskellige banker er placeret ved siden af hinanden eller i nærheden af automater? Seen folk køber op for at trække sig fra disse grupperede pengeautomater, mens der næppe er nogen i den eneste ATM, der ligger en halv kilometer væk?

Før vi leder efter svar, lad os forstå, hvordan de fleste banker beslutter stedet for en pengeautomat. Banker opretter pengeautomater af to grunde - at yde service til deres kunder og til at erhverve transaktioner hos kunder fra andre banker, der vil give dem nogle indtægter.

For at servicere deres egne kunder opretter banker pengeautomater på stedet, dem, der ligger ved siden af eller i deres filialer. For at få transaktioner fra andre bankkunder etableres pengeautomaterne i højfodsområder som markedspladser, store boligkomplekser, store forretnings- / kontorkomplekser, vigtige kæder, banegårde og busstande. De servicerer deres egne kunder på disse offsite-pengeautomater også.

Banker placerer også pengeautomater på strategiske steder som lufthavne, handelscentre og kulturarv. De gør dette overvejende af hensyn til reklame, for at gøre deres mærke synlig, endda betale en høj udlejning af rummet. Sådanne pengeautomater er stærkt oplyste med attraktive interiører.

En geo-demografisk undersøgelse af placeringen udføres for at vælge et sted for en off-site ATM kiosk. Selvom det primære kriterium er et potentielt fodfald, tages der også hensyn til andre faktorer som leje, tilstrækkelig strømforsyning, tilslutning, tilgængelighed af parkeringsplads til kundernes køretøjer, sikkerhedsrisikoprofilen for lokationen og nærmeste pengefremføringsafdeling.

De andre interessante faktorer, der tages i betragtning, er, om vejen uden for lokationen er envejs eller tovejs, om beliggenheden er ved siden af et spisested, en spritbutik eller en fisk / kødmarked. Hvis vejen er envejs, skal ATM kiosken være til venstre for vejen (for højrehåndede lande som Indien). Hvis placeringen er ved siden af et ikke-så velholdt spisested, kan det tiltrække gnavere, der igen vil beskadige kabel og andre dele. De fleste banker foretrækker ikke at oprette en pengeautomat ved siden af en spritbutik eller bar af åbenbare grunde.

Banker kan oprette pengeautomater på steder, der opfylder ovennævnte kriterier, men i løbet af en periode kan tingene ændres. Eksempelvis konstaterede en bank transaktioner i en af dens højtransaktionsautomater, der pludselig blev dyppet efter den vej, hvor deres pengeautomat var placeret, blev erklæret "one-way", mens pengeautomaten var på den forkerte side af vejen.

En anden bank, der havde oprettet en pengeautomat på en god placering og så et stort antal transaktioner i årevis, bemærkede pludselig en dukkert. Ved undersøgelsen fandt de, at problemet var forårsaget af gnavere, der nibblede væk på kabler af ATM, da et spisested var kommet lige ved siden af. En tredje bank fandt cementstøv, der tilstoppede ATM-kortlæserne, efter at en butik, der solgte cement, kom op ved siden af.

Når en pengeautomat er oprettet på et sted og begynder at tiltrække et anstændigt antal transaktioner, vil det også tiltrække konkurrence. Meget snart vil du se mange pengeautomater oprettet i nærheden. Dette begreb er almindeligt i detailbranchen og er kendt som clustering. Hvis en bilforhandler opretter et showroom på ét sted, kommer andre bilforhandlere også der.

Som kunde kan du også foretrække at gå til et sted, der har flere pengeautomater. Hvis en pengeautomat ikke virker, er der altid en anden i nærheden for at imødekomme dit behov. Du behøver ikke bekymre dig for meget om afgifter, da et bestemt antal transaktioner er gratis, selvom du bruger anden bankens pengeautomat. Tjek antallet af gratis transaktioner, du er berettiget til hos din bank.

Kunder er ofte tilbageholdende med at bruge andre pengeautomater på banken, da de ikke ved, hvordan man går videre i tilfælde af et problem. Hvis du finder dig selv i en sådan situation, skal du holde din transaktionsliste eller sms-advarslen for transaktionen sikkert og henvende dig straks til din egen bank.

De vil acceptere din klage og træffe de nødvendige foranstaltninger for at sikre, at transaktionen vender tilbage til det beløb, som ikke er udstedt af ATM. Processen, hvormed din bank vil tage spørgsmålet op med den bank, hvis pengeautomat var det, kaldes en tilbageførsel og er en del af tvisteledelses- og afviklingsprocessen i ethvert betalingsnetværk.