Hvad er en RFID-tag?

Radiofrekvensidentifikation (RFID) -mærker anvendes i en lang række anvendelser som: identifikation af dyr, sporing af varer gennem forsyningskæden, sporingsaktiver som gasflasker og ølkegler og styring af adgang til bygninger. RFID-tags indeholder en chip, der typisk lagrer et statisk nummer (et ID) og en antenne, der gør det muligt for chipet at sende det gemte nummer til en læser. Nogle RFID- tags indeholder læse / skrivehukommelse for at gemme dynamiske data. Når mærket kommer inden for rækkevidden af den relevante RF-læser, bliver mærket drevet af læserens RF-felt og overfører dets id til læseren.

RFID-tags er enkle, billige og almindeligt disponible, selvom det ikke altid er tilfældet, f.eks. Genbrugelige tøjmærker. Der er ringe eller ingen sikkerhed på RFID-taggen eller under kommunikation med læseren. Enhver læser ved hjælp af den passende RF-frekvens (lav frekvens: 125/134 KHz, høj frekvens: 13,56 MHz og ultrahøj frekvens: 900MHz) og protokollen kan få RFID-mærket til at kommunikere dets indhold. (Bemærk, at dette ikke gælder for bilnøgler, der indeholder et sikkert RFID-mærke.) Passive RFID-mærker (dvs. de, der ikke indeholder et batteri) kan læses fra afstande på flere inches (centimeter) til mange yards (meter) afhængigt af frekvensen og styrken af RF-feltet, der anvendes med det bestemte mærke. RFID-tags har fælles karakteristika, herunder:

Lavprisdesign og højvolumenfremstilling for at minimere de investeringer, der kræves i implementeringen.

Minimal sikkerhed i mange applikationer, hvor tags kan læses af en kompatibel læser. Nogle applikationer som bilnøgler har sikkerhedsfunktioner, især bestemmelser til at godkende RFID-taggen, før tændingen kan starte bilen.

Minimal datalagring, der kan sammenlignes med stregkode, normalt et fast format, der er skrevet en gang, når mærket er fremstillet, selvom der ikke findes læs / skrive-tags.

Læs rækkevidde optimeret for at øge hastigheden og nytteværdien.

RFID-kortlæser